Holec: V TOP 09 sebrali Kalouskovi dítě. A nakopli sběratele funkcí Pospíšila

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | Markéta Pekarová Adamová se z víkendového sjezdu TOP 09 vrátila jako nová předsedkyně strany. Povede ji do příštích voleb, což je skoro sebevražedná mise. Kdysi vládní strana dnes nemá populární tváře a její preference setrvale okupují pětiprocentní hranici, takže by to taky mohly být volby poslední.

Pekarová Adamová zvedla skutečnou výzvu, jak se říká. Ale ne že by slíbila kdovíjakou hitparádu. Jako hlavní „metu“ si dala zavedení eura, což je v Česku už nějakou dobou zhruba stejně populární jako „zavedení“ migrace. Češi jsou dokonce největší odpůrci eura v EU, podle průzkumů ho odmítají skoro tři čtvrtiny z nás. Ruce pryč od něj proto daly skoro všechny politické strany včetně ODS, případného koaličního partnera TOP 09. 

Nová šéfka TOP 09 si navíc nevybrala nejlepší načasování: eurozóna ekonomicky stagnuje a brzy může znovu řešit hluboké problémy. Euro sice ocení některé firmy, většina voličů ale bude ráda, že jim výplaty i důchody pořád chodí v korunách. Slibte Čechům euro, a všichni voliči se vám bohatě vejdou do jedné menší kavárny v Praze 6…

Docentka Konečná: Z dětí je spotřební zboží. Výběr dárkyň vajíček připomíná obchod s lidmi

sinfin.digital