Schmarcz: Zaženou nás ekoteroristi kvůli záchraně klimatu zpět do jeskyní?

KOMENTÁŘ MARTINA SCHMARCZE | Podle šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyenové je boj s klimatickými změnami pro EU existenční záležitost. Obávám se, že ten výrok je pravdivější, než jak ho asi německá politička myslela. Pošetilá válka se sodovkovým plynem by mohla zničit naši svobodu i bezpečí a srazit nás v globální soutěži ke dnu. Máme se snad kvůli „záchraně klimatu“ vrátit do jeskyní?

Lepší zítřky v rudé jsme už zažili. Krásný nový svět v zelené se nám chystá. A pokud hodně rychle nepřehodíme výhybku, čeká nás opět utrpení, bída a tyranie. Lenin se pletl i do matematiky. Zelení neomarxisté pro změnu neumějí trojčlenku. Jejich snahy o rychlé zavedení uhlíkové neutrality naráží na realitu energetických potřeb moderní společnosti.

Už deset let se nás ekologisté, kteří ovládli evropskou politiku, snaží přesvědčit, že je třeba masivně zavádět obnovitelné zdroje bez ohledu na náklady a oběti. Pomníky této války jsou mimo jiné bilionové finanční a nezměřitelné morální náklady na české solární barony či hromady mrtvých ptáků rozsekaných německými větrníky. Buďme však shovívaví – každá nová myšlenka se prosazuje těžce a neobejde se to bez chyb. Jenomže ono to celé jaksi nevychází ani matematicky.

Seděl v kriminálu, pak ho Husák jmenoval do vlády. Pozdější premiér se živil i jako řidič

sinfin.digital