Holec: Všechno má svůj čas. Generál Pavel „vykradl“ Clintonovou a vyrazil do kampaně

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | Generál Petr Pavel o sobě rád říká, že celý život sloužil své zemi, a chce jí proto sloužit i dál. A nejlíp jako prezident, jak je u nás poslední dobou v módě. Pavel permanentně upouští zvěsti o tom, že to nejspíš zvedne v příští prezidentské volbě, takže teď samozřejmě nepromarnil ani koronavir. Na tiskovce představil platformu Spolu silnější, která má pomáhat lidem i organizacím zasažených virem.

Zapomeňte klidně na to, že si Pavel název své platformy „vypůjčil“ od stejnojmenné platformy, s níž do posledních amerických prezidentských voleb vyrazila Hillary Clintonová. Kandidátů je hodně a nápadů málo. A stejně tak zapomeňte i na to, že jeho koronavirová aktivita nějak souvisí s jeho případným vstupem do politiky, protože to by bylo fakt cynické, ne? „Měl jsem za povinnost být vždycky tam, kde mě bylo potřeba,“ pochlubil se na tiskovce Pavel, jenž před časem absolvoval i celostátní soukromé „předprezidentské“ turné.

I teď je tedy prostě zase jen tam, kde je ho potřeba. A „odkud“ si lidi v budoucnu vzpomenou, že i on se během koronaviru snažil pomoci. Jeho platforma, jež už vybrala 150 tisíc korun, prý založí transparentní účet a podpoří například dvě organizace, které nakupují a rozvážejí potraviny nebo léky. „Iniciativ je už hodně. Chceme být hlavně efektivní a rychlí, nasměrovat peníze tam, kde jsou nejvíc zapotřebí,“ řekl generál na žižkovské „polní“ tiskovce.

Šimůnek: Zavřené hospody nepřežijí. Doufám, že po Velikonocích tuhle šarádu někdo rozpustí

sinfin.digital