Holec: „Chvilkař“ Minář jde rozdýchat vládu. Větší starost by mu měla dělat opozice

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | Jednou se to muselo stát. Koronavirus zarazil „demonstrační cirkus“ Milionu chvilek pro demokracii, takže když teď zažíváme uvolnění restrikcí, ožívají i „chvilkaři“. Jejich šéf Mikuláš Minář na středu ohlásil, že se půjde projít do Letenských sadů. „Já už to potřebuju jít rozdýchat na čerstvý vzduch,“ říká na adresu vlády.

Hlavou se mu totiž „honí spousta palčivých otázek“, a proto si s sebou do parku vezme i transparent s otázkou, která ho „pálí nejvíc a na kterou nám vláda dluží odpověď“. A možná se s ní na procházce i vyfotí nebo ji nahraje jako videovzkaz, což slibuje velké drama. Spustí tím akci „PTÁME SE VLÁDY“, kdy se může ptát každý, kdo má na vládu nějakou otázku.

„Chvilkaři“ zaměstnali mladé marketéry, své otázky na vládu by ale zvládli i bez nich. V podstatě jde o kompilát opoziční kritiky vládních ekonomických opatření, kterou posbíráte z tuzemských médií. Ne že by šlo o samé špatné otázky, to jistě ne, jen už je vládě všechny položila opozice, která se na „záchranné“ legislativě podílí i v parlamentu. A některé krizové zákony změnila, byť většinu ne. Zkrátka: Minář je teď v parku určitě nepředělá.

Pro vládu jsme jen zaměstnanci holdingu. Stojíme u pásu a oni rozkazují, říká Lohniský

sinfin.digital