Holec: Novotný rozestavěl pomník vlasovcům. Proč k němu rovnou nepřidá i „sundaného“ Koněva?

GLOSA PETRA HOLCE | Starosta pražských Řeporyjí za ODS Pavel Novotný rozestavěl svůj pomník vlasovců. Bulvární exhibicionista si na to nemohl vybrat lepší čas. Sám je v těchto dnech jedním z trojice pražských politiků, které kvůli možné hrozbě ze strany Ruska hlídá policie. Novotného s ohledem na vlasovce, starostu Prahy 6 Ondřeje Koláře (za TOP 09) a primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) kvůli odstranění sochy maršála Koněva, respektive nedávnému přejmenování náměstí před ruskou ambasádou.

„Ani o milimetr jsem neuhnul. Všechno, co má být vztyčeno, vztyčeno bude,“ řekl Novotný Seznam Zprávám, zatímco doma v Řeporyjích „mediálně“ asistoval při stavbě pamětní desky. Neuhnuli ovšem ani Rusové, kteří kvůli Koněvovi a Vlasovovi přiživili hybridní válku, která v jejich podání končí třeba i anexí cizích území, jak to známe z Krymu. 

Novotný chce mít vše tak, jak to podle něj „má být“, hotové symbolicky do 5. května. Jestli to ale myslí fakt vážně, měl by k Vlasovovi rovnou přidat i odstraněnou sochu Koněva. Zaprvé nikdo neví, co s ní. A zadruhé by tím ukončil nesmyslnou „válku“, takže by v Řeporyjích klidně zasloužil i vlastní pomník. Mít v Praze vlasovce a nemít Koněva, to je přece nevyrovnané skóre.

Pejša: Ve Švýcarsku jsme dostali podporu do dvou hodin, v Česku se na zamítnutí čeká měsíc

sinfin.digital