Holec: Zoufalství plodí zoufalství. Dělník bulváru Novotný chce do sněmovny

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | S jídlem roste chuť. A s mediální slávou taky. Řeporyjský starosta, zlý hoch ODS a bulvární narcis Pavel Novotný samozřejmě řekne cokoli, jen aby na sebe upoutal mediální pozornost. Ve své fantazii proto už byl prezidentem i premiérem. Poslední dobou ovšem jeho bizár nabývá na vážnosti, když se na posledním kongresu ODS ucházel i o post prvního místopředsedy. Teď oznámil, že chce příští rok kandidovat do sněmovny.  

Ještě loni sice říkal, že do „velké“ politiky nechce, protože je mimo domovské Řeporyje „absolutně nevolitelný“, v čemž byl mimochodem i nečekaný kus osobní střízlivosti. Jenže teď Novotný ohlásil tažení do sněmovny. „Mohl bych tam krásně kumulovat funkce, navíc Řeporyje nikdy neměly poslance,“ řekl MF DNES. Hned ho podpořil nejen šéf pražské ODS Tomáš Portlík.

A jak se to vlastně celé přihodilo tentokrát? „Po kongresu jsem dospěl, pochopil jsem, co to je strana, co region a co oblast. Že to je trochu složitější organismus, než jsem si myslel. Když jsem kandidoval na prvního místopředsedu, nemohlo mi uniknout, jak se otřásl region i moje oblast. Prostě nový hráč na šachovnici, a to se ne každému líbí. Takže se ze mě stal velkej kluk,“ dodává skromně Novotný. 

Test vlády Filipem: opozice ho nechce ve vedení sněmovny, KSČM na oplátku tlačí na pilu

sinfin.digital