Holec: Koněv začíná mlít své katy. Bizár na šestce trumfuje i ruské projímadlo

Petr Holec

GLOSA PETRA HOLCE | Nehraj si s ohněm, říká se. Naposledy se o tom přesvědčili na Praze 6, kde kvůli politice nedávno nechali zmizet sochu maršála Koněva, načež se jim teď vrátil údajný ruský ricin. A taky klasický pirátský pokus o radniční puč, který měl z funkce starosty kvůli Koněvovi pro změnu nechat zmizet Ondřeje Koláře z TOP 09. Bizarní je, že „poprava“ jeho sochy je jejich společné dílo.  

Něco takového by stěží vymyslel i „dělník bulváru“ Pavel Novotný, jenž zase umí nechat z ulice zmizet vraky aut. Krátce: na kdysi lampasácké Praze 6, kde dodnes zůstala i největší koncentrace ruských agentů, prostě nemají rádi Rusy. TOP 09 má navíc Rusko jako programového politického nepřítele a časem to logicky doběhlo i Koněva, takže díky zdejší vládní koalici zmizel. Že jeho sochu Kolář nechal odvézt zrovna v době nouzového stavu, jako to kdysi s nepohodlnými věcmi dělali i komunisti, vám o jeho boji za demokracii řekne asi nejvíc.

A to, že i politicky spřízněný senátor Marek Hilšer v záchvatu upřímnosti prozradil, že samozřejmě šlo o politiku a nikoli historii, jak Kolář pořád opakoval, už k podobně zpackaným akcím patří úplně stejně. Řekněme, že na šestce nejspíš studují rafinované metody inspektora Clouseaua. Koněv je tedy pryč a Kolář má i kvůli němu policejní ochranku, protože v Praze prý podle Respektu řádí jistý ricinový zabiják. Na scénu se proto vrací Piráti, kteří nechtějí promarnit ani ricinovou krizi.

Přitáhli jsme část společnosti, kterou ostatní roky odháněli, říká šéf Parlamentních listů

sinfin.digital