Holec: „Vydíráme, pomlouváme, jsme psychoteroristi.“ Pražský pirát věnoval protestsong vlastní straně

Petr Holec

GLOSA PETRA HOLCE | Poděkujme Pirátům. Koronavirus hodil na politiku nudnou monotematickou deku a svou ruskou multikáru zaparkoval už i Pavel Novotný. Politika přestala být legrace. Ještě že tu jsou Piráti. Ti se zase požírají na Praze 3, kde sedí v koalici s TOP 09, STAN a zelenými. Tamní člen Pirátů Rudolf Belec natočil pro sekerníka partaje Jakuba Michálka hezké video.

Nikdo teď samozřejmě nesleduje politické dění na Praze 3, takže aspoň krátce: Belecova manželka Jana je tady za stranu radní a podle jejího manžela jí vyhrožuje „Michálkova stranická chobotnice“. Belecová má prý být příští týden odvolaná z funkce, zatímco Belece už Piráti stihli zbavit postu předsedy komise pro vedlejší hospodářskou činnost na Praze 3. Řekněme, že i na „trojce“ pirátská revoluce požírá své děti. 

„Mánička“ Belec proto pro Michálka natočil domácí videoklip, který nejvíc ze všeho připomíná dřevní doby disentu. Kdyby měl v ruce lahváče, datujete jeho video do časů vzniku Charty 77. „Píšu vyděračský dopisy, zveřejňuju očerňující weby, vytěžuju podporovatele a snažím se přilákat pozornost, vydírám zbytek strany,“ zkouší Belec rapovat do hutného metalu. A pokračuje: „Umíme paralyzovat celý sdružení. Pomlouváme. Šikanujeme. Uzurpujeme. Lžeme. Jsme psychoteroristi.“

sinfin.digital