Holec: Chvilkaři jdou zase ven. Požerou opozici?

Petr Holec

GLOSA PETRA HOLCE | Tak se konečně stalo, co se jednou muselo stát. Spolek Milion chvilek pro demokracii jde v červnu znovu do ulic a na „opozičním“ serveru Forum 24 vyšlo varování s titulkem „Jestli vznikne z Milionu chvilek nová politická strana, hrozí další štěpení sil“. To jen potvrzuje fakt, že Mikuláš Minář a spol. dávno nejvíc děsí opozici a ne Andreje Babiše, na kterého primárně míří.  

Článek na Foru24 nápadně připomíná rukopis někdejšího Rudého práva, které taky vždycky včas zasáhlo, když hrozil průšvih. A to jak obsahem a stylem, tak i načasováním. Majitel a šéf serveru Pavel Šafr ve svém „fejetonu“ (ten mu prý dovoluje vařit z vody) bez udání jakýchkoli důkazů píše, že „vrabci na pražských střechách si štěbetají zprávu, kterou nelze potvrdit ani vyvrátit. Z iniciativy Milion chvilek pro demokracii se prý možná vyklube nová politická strana.“ A že jestli se tak stane, ohrozí to nejvíc současnou opozici. Chvilkaři by si proto měli dát pozor, s čím si hrají.

To je samozřejmě pravda. Forum24 je nicméně opoziční server, který až doteď dával chvilkařům a zvlášť jejich šéfovi Minářovi velkorysý prostor. V podstatě šlo o jejich druhý komunikační kanál, který se jen tvářil jako redakčně nezávislý, což je starý dobrý trik. Teď ale na chvilkaře střílí i Forum24. Jen úplně nejde o výstřel z Aurory, to spíš naopak: Forum24 totiž přátelsky pálí do svých vlastních řad. A zrovna týden před další akcí chvilkařů nazvanou „Vy ještě nemáte dost?“

Kuba: ODS musí být dominantní a pak až řešit spojence. Fiala by měl být dynamičtější

sinfin.digital