Holec: Kalousek nemusí utíkat od katolíků. Stačí, aby se podíval na Českou televizi

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | Poslanecký kápo TOP 09 Miroslav Kalousek se zase rozpovídal. Kvůli tomu, že do Rady České televize prošla ekonomka Hana Lipovská, kterou nominoval kardinál a arcibiskup pražský Dominik Duka, prý vystoupí z katolické církve. „Díky Vám jsem byl desítky let hrdý na to, že jsem katolík. Kvůli Vám dnes přemýšlím o tom, že z katolické církve vystoupím,“ zveřejnil Kalousek na svém twitteru.  

Lipovská mu sice hned vzkázala, že z katolické církve vystoupit nejde, o to ale nejde. Kalouska si určitě jen málokdo spojuje s Bohem. A když navíc odněkud potřebuje vystoupit, vystoupí klidně i z politické partaje, jíž ještě donedávna šéfoval, a s jejími kádry si založí svou vlastní. Podobně si tedy nyní může založit i svou vlastní církev, pokud mu nevyhovuje ta katolická. Nebylo by to nakonec první velké schizma.

Podle Kalouska je volba Lipovské „začátek konce nezávislé veřejnoprávní televize,“ jak řekl ve sněmovně. Fakt? Samozřejmě Kalouska chápu. Jestli si některá politická strana nemůže v České televizi stěžovat na „antipatie“, pak právě TOP 09. To mimochodem ukázala i analýza Centra pro mediální studia Univerzity Karlovy, kterou si před třemi roky zadala Rada pro rozhlasové a televizní vysílání a jejíž některá zjištění ČT rozporovala. Ironie je, že TOP 09 je jednou z nejmenších sněmovních stran. Má tedy přímo boží výtlak.

Krizi už vidíme. Vládní programy na záchranu ekonomiky nestačí, říká Dlouhý

sinfin.digital