Půr: Protesty proti rasismu jsou jen dalším dobře maskovaným pokusem o systémovou změnu

Protesty, které zaplavily Spojené státy i Evropu mají řadu podobných charakteristik. Na začátku nepochybně bylo pohoršení nad vraždou George Floyda, ale celé hnutí postupně uchvátili zástupci radikální levice. Není náhodou, že prohlášení těch, kdo posprejovali pražskou sochu Winstona Churchilla, vydává ultralevicový A2larm. Snaha obrátit výklad historie je vlastní všem hnutím, která se snaží změnit současný kapitalistický systém, jenž je s určitými modifikacemi běžný v celé takzvané západní civilizaci.

 

Ke škodě aktivistů, kteří myslí boj proti rasismu vážně a upřímně, radikální levice jejich úsilí totálně rozmělňuje a likviduje. Stalo se tak i v případě klimatických aktivistů, jejichž snahy neokomunisté v podstatě sabotovali prostřednictvím hnutí, jakým je třeba Extinction Rebellion. Můžeme očekávat, že vedle hnutí Black Lives Matter vzniknou další mnohem radikálnější odnože. Ty fungují v podstatě jako teroristické organizace, protože pracují s rozséváním strachu ve společnosti jako s hlavní hodnotou. Cílem přitom je celková změna „režimu“, nikoliv jednotlivosti jako boj proti rasismu či za odvrácení klimatické změny.

Při současných protestech je zjevné, že radikální levice zásadně sílí, a především pro mladou generaci může být její vidění světa lákavá. Je to způsobeno především tím, že demokraté dlouho tolerovali dlouhý pochod ultralevicových aktivistů institucemi. Na západ od českých hranic se jim během desítek let v podstatě podařilo ovládnout významné univerzity, média a z části i státní správu. Jen tak je možné, aby tyto instituce v podstatě tolerovaly násilí a chaos v ulicích.

Emisní povolenky jsou brutální nástroj. Jaderné bloky stoprocentně dostavíme, říká Havlíček

sinfin.digital