Silné firmy promlouvají do regulace a roboti by práva mít neměli. Pelikán se vrací do akademické sféry

Jan Januš

Ministr spravedlnosti v demisi Robert Pelikán (ANO) myslí svůj konec v politice opravdu vážně. Tento týden rezignoval na svůj poslanecký mandát a příští týden by mohl skončit i v čele resortu, pokud tedy bude jmenována nová vláda. Pelikán už si tak naplno užívá odborné debaty. Na Karlovarských právnických dnech ostatně nabídl celou řadu zajímavých právních názorů.

Zdá se, že řada právníků už opět začíná Pelikána chápat spíše jako svého kolegu než jako ministra spravedlnosti. Pelikánovi se to bude hodit, vrací se totiž do advokacie a intenzivně se chce věnovat i svému akademickému působišti na pražské právnické fakultě.

„Svoji další roli vidím tam, odkud jsem přišel. Budu zase pedagog. To jsem ani nikdy nepřestal být, ale výrazně zintenzivním svoji práci na fakultě a těším se, že si konečně užiji této práce. Zároveň se vracím do advokacie, protože něčím se člověk živit musí. Jestli jsou na tom soudci po 70 letech z hlediska příjmu špatně, tak vysokoškolští učitelé jsou na tom špatně celý život,” smál se Robert Pelikán v rozhovoru se soudcem Nejvyššího správního soudu Tomášem Rychlým v květnovém čísle časopisu Soudce.

Spam nezmizí. GDPR poctivé firmy zatíží a nepoctivci z něj budou těžit, varuje šéf právníků České spořitelny

sinfin.digital