Sex, vraždy i právní rozbory pohádek. Daniela Kovářová napsala děsivé povídky. Právní tipy na léto 2

Jan Januš

Dvanáctá kniha bývalé ministryně spravedlnosti, advokátky a spolupracovnice INFO.CZ Daniely Kovářové nese název Podivné povídky. Jde i o trefnou charakteristiku 25 příběhů, které spojují překvapivé tečky, humor i mrazení z neviděné přítomnosti a možné budoucnosti. Kovářová navíc plně využívá právní pohled na svět, stejně jako svou specializaci na rodinné právo. Hlavně ji ale není nic svaté, neváhá tak cokoliv shodit a mezi řádky se vysmívá i současné politické a společenské korektnosti.

Možná budete mít štěstí a Podivné povídky dostanete, aniž byste si je museli kupovat. Daniela Kovářová i vydavatel Jan Tuláček, ředitel Nakladatelství Leges, totiž sami vyzývají k tomu, aby čtenáři knihu nechávali po přečtení třeba ve vlaku nebo v hotelu. Jde totiž o klasické letní čtení, rychlé a zábavné.

Brožovaná kniha menšího formátu, mající lehce přes 120 stran, se totiž vejde prakticky do jakéhokoliv zavazadla a je tak skutečně ideální na cesty. I tím, že povídky, které vznikly pro různé antalogie či časopisy, mají většinou jen pár stránek a čtenář jednu zvládne za pár minut.

Skutečně jde o rychlé a zábavné čtení, skrývá se za ním ale daleko více. Zvláště, když čtenář dostane tyto texty takto pohromadě.

Ženy tvrdnou a muži měknou. Soumrak otců a moderní otcovství komentuje Daniela Kovářová

sinfin.digital