Na miliardu si může sáhnout i česká advokátní kancelář, záleží na práci v zahraničí, říká Jaroslav Havel

Jan Januš

Advokátní kancelář Havel & Partners, pro kterou pracuje zhruba 200 právníků, plánuje letos dosáhnout čistých tržeb za právní služby ve výši přesahující 600 milionů korun. Za pět let by podle její strategie mohlo jít až o 800 milionů korun. Podle řídícího partnera firmy Jaroslava Havla je přitom reálné, aby i česká advokátní kancelář dosáhla tržeb přesahujících miliardu korun. „Je to velké číslo, do budoucna by asi dosažitelné bylo, pokud by měla firma hodně práce ze zahraničí a zaměřovala se třeba i na daňové poradenství. Čistě z českého a slovenského trhu by to bylo velmi těžké,” říká Havel ve velkém rozhovoru pro INFO.CZ.

Jak byste popsal současné priority vaší kanceláře?

Největší prioritou je retence našeho špičkového týmu, tedy aby zůstávali ti nejlepší lidé a rostli s firmou. Investice do nich je zcela zásadní, protože talentovaní právníci, rozvoj jejich znalostí a zkušeností, ale také jejich spokojenost je to, co utváří firemní kulturu a kvalitu advokátní kanceláře. Jsem rád, že se nám to daří; odchody seniorních lidí jsou od začátku loňského roku na nejnižší úrovni v historii.

A pokud jde o témata, na která se v současnosti zaměřujete?

Směřujeme ke strategickému poradenství klientům a ke komplexním případům. Máme několik priorit. Jednak chceme dál posilovat naši mezinárodnost, tedy získat co nejvíce zakázek od zahraničních klientů, zároveň doprovázíme naše klienty do světa. Druhou prioritou je lepší integrace našich kanceláří v České republice a na Slovensku, kde jsme v poslední době udělali řadu změn a už vidíme výsledky.

Cesty k Evropě 3: Sbližování a přibližování komentuje profesor Michal Tomášek

sinfin.digital