Na čem pracují advokáti přes léto? Novalia radila Stories, PwC Legal zase Českému strojírenskému holdingu

Jan Januš

Advokáti mají plno práce i v letošním horkém létě. A někteří z nich mohou díky svolení klientů opustit tradiční profesní mlčenlivost a s úspěšnou prací se i tak trochu pochlubit. Například kancelář Novalia pracovala pro startup Stories, zastupovala jej při prodeji americké společnosti Workday. PwC Legal zase pomáhala Českému strojírenskému holdingu, který koupil společnost Karned Tools. Do probíhajících akvizic se zapojila třeba i kancelář Dvořák Hager & Partners. Ta radila Raiffeisen realitnímu fondu při nákupu Retail Parku Písek.

„Stories.bi vyvíjí vlastní business intelligence nástroj, který pomocí ML a AI technologií automatizuje analýzy a překládá klíčové aktuální jevy do krátkých příběhů. Kromě poskytnutí samotné analýzy pak nástroj vysvětluje, co daný jev způsobuje a jaká jsou doporučená opatření,” vysvětluje na blogu kanceláře Novalia její partner a advokát Jakub Císař. 

Právě on měl, společně s dalším z partnerů kanceláře Billem Finneyem, poradenství pro Stories na starosti. Podle blogu spolupracovali také přímo z kanceláří ze Silicon Valley, Gunderson Dettmer.

„Ani jedna strana si nepřeje zveřejňovat detaily akvizice, jedná se však o jednu z nejvýznamnějších českých startupových transakcí posledních let,” uvedl Císař.

K okupaci vůbec nemuselo dojít, čeští bolševici ani neprojevili snahu bránit se, říká historik

sinfin.digital