Místopředsedkyní NSS bude Barbara Pořízková. Už má souhlas Zemana

ČTK

lup

Místopředsedkyní Nejvyššího správního soudu bude Barbara Pořízková, termín jmenování zatím není známý. Mluvčí soudu Sylva Dostálová dnes ČTK řekla, že Pořízková absolvovala ve středu schůzku s prezidentem Milošem Zemanem, dostala příslib jmenování, ale nepadl žádný konkrétní termín.

Informaci, že Zeman souhlasil se jmenováním, přinesl ráno web Česká justice. Z čela soudu odejde k poslednímu září po 15 letech jeho první předseda Josef Baxa, na jeho místo nastoupí současný místopředseda Michal Mazanec. Místopředsednická pozice tak bude od 1. října volná.

Pořízková patřila mezi tři kandidáty na funkci místopředsedkyně, které Zemanovi předestřel k úvaze již potvrzený budoucí předseda Mazanec. Podle webu Pořízková také patřila mezi jména, která za sebe do čela soudu navrhoval prezidentovi Baxa.

"Jde o dobrou zprávu, která, jak doufám, bude příznivě přijata všemi, a ukončí tak období spekulací a nejistoty o obsazení vedoucích funkcí pro příští období," reagoval Baxa na zprávu o výběru Pořízkové.

sinfin.digital