Exministr Pelikán nastupuje mezi právníky. Ve Wolf Theiss bude řídit korporátní investigaci

ČTK

lup

Bývalý ministr spravedlnosti Robert Pelikán (dříve ANO) nastoupí jako spolupracující advokát do mezinárodní právní společnosti Wolf Theiss. ČTK to sdělila mluvčí společnosti Barbara Fürchtegottová. Pelikán podle ní bude součástí pražského týmu korporátních investigací, který z pozice partnerky povede odbornice na trestní odpovědnost firem a vyhledávání odcizeného majetku Jitka Logesová.

Logesová s Pelikánem mají být podle Wolf Theiss součástí nadnárodní skupiny. "Z nového centra korporátních investigací v Praze budou pro klienty organizovat nadnárodní interní šetření za pomoci stávajících týmů v ostatních 12 kancelářích Wolf Theiss," uvedla Fürchtegottová. "Už mi to chybělo," uvedl na twitteru Pelikán, který odešel z politiky v červnu letošního roku.

Pelikán se stal ministrem spravedlnosti v březnu 2015. V čele úřadu působil do června, kdy se vzdal i poslaneckého mandátu. Bývalý ministr působil od roku 2002 do roku 2014 v advokacii, od roku 2004 také přednášel na katedře občanského práva Právnické fakulty UK v Praze.

sinfin.digital