Weil, Gotshal & Manges odchází z českého trhu, Karel Muzikář a spol. vykupují podíly

Jan Januš

Mezi českými advokáty se už nějakou dobu spekuluje o tom, zda původem americká firma Weil, Gotshal & Manges, která obratově patří do první pětky trhu a opakovaně získala ocenění Právnická firma roku pro mezinárodní kancelář, neodejde s koncem roku z České republiky. Informace o tom, že řídící partner pražské pobočky Karel Muzikář převezme s dalšími kolegy podíly ve firmě, se nyní potvrzují. O odchodu Weil, Gotshal & Manges již píšou specializované zahraniční právní weby. V České republice je ale poměrně velké ticho, informace jakoby neexistovala a Muzikář své kroky příliš nekomentuje.

Weil, Gotshal & Manges (WGM) zavře na začátku příštího roku svou pražskou pobočku, píše specializovaný právní web law.com. S tématem přichází rovněž Legal Business a informace potvrzují rovněž české zdroje INFO.CZ. Karel Muzikář se k tématu dosud otevřeně nevyjádřil. Zprávy jsou ale oficiální, oba internetové zdroje citují přímo šéfa společnosti Barryho Wolfa.

Nová kancelář na obzoru

Podle informací INFO.CZ ale formálně neplatí to, co píšou zahraničí právní weby, tedy že řídící partner kanceláře Karel Muzikář a s ním partneři Karel Dřevínek, Petr Severa a Karolína Horáková zakládají vlastní advokátní kancelář. Vykupují podíly, kancelář, kterou budou ovládat, by tak měla mít do budoucna například stejné identifikační číslo. 

VÍME PRVNÍ: Kteří advokáti jsou s prezidentem v Izraeli? Jde o zástupce čtyř českých právních firem

sinfin.digital