Trvale zavřeno kvůli EET. Rok od klíčového rozhodnutí Ústavního soudu komentuje Karel Havlíček

Karel Havlíček

Tenhle čas předvánoční je skvělá věc. Novoroční už nikoliv: víte, že zase všechno začne znovu, nic zvláštního se nezmění, jen vás bude pár dní trápit, že to, co jste podle čerstvých předsevzetí měli dělat jinak, lépe, děláte opět úplně stejně. V čase vánočním to takhle nevidíte – vždyť vás to čeká až napřesrok.

Ještě lepší na tom je, že se nemusíte omezovat jen na úkolování sebe sama. Vánoční klid a pohoda vylepšují atmosféru, takže můžete dokonce udílet i rady. „To máš pravdu,“ řekne mi v té době občas i manželka, což je ocenění, které mi rozjasní den, byť stokrát vím, že životnost té mé „uznané pravdy“ bude jen velmi krátká.

Před několika dny nám Warren Buffet někde na internetu poradil, že chceme-li být úspěšní, máme se zaměřit na zkvalitňování komunikačních dovedností. Buffet má prý 86 miliard dolarů, což je dost na téměř devadesátiletého důchodce, takže má určitě zkušeností na rozdávání a navíc je sděluje mile a s přiměřenou spikleneckou dávkou politické nekorektnosti (podle webového portálu Fondik.cz říká, že „pokud neumíte správně komunikovat, je to stejné, jako byste mrkali na dívku ve tmě – nic se nestane“).

Babiš se chce soudit až do smrti. Už brzy mu ale dojdou soudy. Týden v právu komentuje Jan Januš

sinfin.digital