TOP 5 advokátních personálií roku 2018: Návrat Pelikána do advokacie a změny šéfů největších firem

Jan Januš

Návrat výrazného ministra do advokacie a střídání šéfů v nejdůležitějších právních firmách. Tak se dají jednou větou popsat hlavní personální změny v advokacii, které proběhly v právě končícím roce 2018. Právní sekce portálu INFO.CZ nabízí přehled TOP 5 změn, k nimž letos v právních firmách došlo.

1. Robert Pelikán a Jitka Logesová ve Wolf Theiss

První měsíce letošního roku strávil Robert Pelikán ještě jako ministr spravedlnosti hnutí ANO. Po krátké pauze, během níž na resortu, dále ovládaném nejsilnějším vládním hnutím, vystřídal Taťánu Malou Jan Kněžínek, se vrátil do advokacie a začal působit v mezinárodní advokátní kanceláři Wolf Theiss.

Ve firmě se věnuje i investigacím, tento tým staví dřívější partnerka kanceláře Kinstellar Jitka Logesová, která do Wolf Theiss rovněž nově nastoupila. A proč se Pelikán vydal právě do Wolf Theiss? „Připadalo mi to jako zajímavá výzva. Tato kancelář má mezinárodně vynikající zvuk, ve Vídni je to dnes největší kancelář. U nás je trochu menší, říkal jsem si, že je tu prostor pro rozvoj a to jsou věci, které mě vždycky bavily,“ říká v exkluzivním a prvním poministerském rozhovoru, který s ním přineslo právě INFO.CZ.

První poministerský rozhovor Roberta Pelikána: Je to geniální systém, ve kterém zcela zmizela moc

sinfin.digital