Odchod Weil, Gotshal & Manges a příchod Eversheds. TOP 5 událostí právního byznysu v roce 2018

Jan Januš

Advokátní trh se letos pořádně rozhýbal. K zásadním událostem došlo zejména v závěru roku 2018. Vyšlo najevo, že z českého trhu odejde Weil, Gotshal & Manges a naopak se na něj vrátí Eversheds Sutherland. Největší česká právní firma pak po celý rok 2018 nově funguje pod změněnou značkou: Havel & Partners. Šlo rovněž o první rok nového a zdravě dravého hráče Arrows. Vybrali jsme pro vás pět zásadních událostí v advokátním byznysu, o kterých právní sekce INFO.CZ letos informovala. Dané články vám nyní nabízíme na jednom místě znovu k přečtení.

1. Odchod Weil, Gotshal & Manges

Weil, Gotshal & Manges (WGM) zavře na začátku příštího roku svou pražskou pobočku, napsal na konci listopadu specializovaný právní web law.com. S tématem přichází rovněž Legal Business a informace potvrzují rovněž české zdroje INFO.CZ. 

Podle informací INFO.CZ ale formálně neplatí to, co psaly zahraničí právní weby, tedy že řídící partner kanceláře Karel Muzikář a s ním partneři Karel Dřevínek, Petr Severa a Karolína Horáková zakládají vlastní advokátní kancelář. Vykupují podíly, kancelář, kterou budou ovládat, by tak měla mít do budoucna například stejné identifikační číslo.

Weil, Gotshal & Manges odchází z českého trhu, Karel Muzikář a spol. vykupují podíly

sinfin.digital