Změny náměstků na ministerstvu spravedlnosti: Jäger a Zimmel končí, Cetlová povýšila a Franěk pokračuje

ČTK

jj

Legislativní sekci a sekci dohledu a justice budou na ministerstvu spravedlnosti z pozice náměstků řídit Michal Franěk a Klára Cetlová. Zvítězili v konkurzech, které úřad vypsal poté, co ministr Jan Kněžínek (za ANO) naplánoval přeskupení útvarů a snížení počtu odborných náměstků. Rozhodnutí výběrové komise dnes na dotaz ČTK sdělil mluvčí ministerstva Vladimír Řepka. Franěk svou funkci obhájil, Cetlová doposud působila jako jeho zástupkyně.

„Do obou výběrových řízení se přihlásili jen zaměstnanci ministerstva spravedlnosti," uvedl mluvčí. Úřadu ještě zbývá vybrat nového ekonomického náměstka, o místo zatím projevili zájem dva uchazeči.

Ministerstvo mělo do konce minulého roku spojenou sekci justiční a legislativní, které šéfoval Franěk, sekci mezinárodní a ústavněprávní s náměstkem Petrem Jägerem, sekci trestní politiky s Vladimírem Zimmelem a ekonomickou sekci s náměstkem Miroslavem Zábranským. Od počátku letošního roku se tyto útvary zúžily na legislativní sekci, sekci dohledu a justice a sekci provozní a právní.

Očekávané zákony roku 2019: TOP 5 osobností upozorňuje na zbytečné změny a zmetky

sinfin.digital