Skils, pokračovatelka Weil, Gotshal & Manges, má 10 partnerů. Muzikář předsedá i jejímu nadačnímu fondu

Jan Januš

Původem americká advokátní firma Weil, Gotshal & Manges odešla na začátku letošního roku z českého trhu. Celou pražskou kancelář převzal se všemi právníky, klienty a rovněž s identifikačním číslem její dosavadní šéf Karel Muzikář spolu s dalšími partnery. Advokátní kancelář se nyní nazývá Skils a vlastní ji čtyři lidé: Karel Muzikář společně s Karlem Dřevínkem, Petrem Severou a Karolínou Horákovou. Ve firmě působí celkem 10 partnerů.

„Z mého pohledu není nového celkem nic. Kromě toho, že jsme po 25 letech fungování v rámci advokátní kanceláří Weil našli jiný model spolupráce. Budeme spolupracovat nadále, ale pod jiným názvem. Kancelář zůstává nezměněná, se stejným IČem, se stejnými lidmi. Kvalitu v advokacii nedělají jména, ale konkrétní lidé. Došlo pouze ke změně vlastnické struktury. Místo partnera londýnské kanceláře převzali jeho podíl jiní společníci, kteří byli dosavadními ekvitními společníky celého Weilu," říká Karel Muzikář ve velkém rozhovoru pro INFO.CZ, který vyjde ve čtvrtek.

Informace o advokátní kanceláři Skils, kterou Karel Muzikář rovněž řídí, lze dohledat také ve veřejném rejstříku a rovněž na jejích vlastních webových stránkách.

Kdo Skils zastupuje a kdo má jaký vliv?

Podle informací z veřejného rejstříku má Skils s.r.o. advokátní kancelář čtyři jednatele, jimiž jsou právě zmínění společníci. Předsedou rady jednatelů je pak Karel Muzikář. „Společnost zastupuje ve všech záležitostech předseda rady jednatelů samostatně nebo kteříkoli dva jednatelé společně,“ dočteme se.

Plánuje Fico Slovensko bez prezidenta? A střety zájmů Mynáře či Vondráčka. Týden v právu J. Januše

sinfin.digital