Januš: Místo politiky může jít Soukup do vězení. Zneužívá lidské hlouposti, i to je trestné

Jan Januš

Jaromír Soukup oznámil v „Mých zprávách“, že zakládá politické hnutí LIST Jaromíra Soukupa. Už jeho první programový bod z něj dělá krále všech populistů, kam se hrabou Tomio Okamura a Andrej Babiš dohromady. Oligarcha Soukup, který se podle svých slov staví právě proti oligarchům, si ale možná neuvědomuje, že nemůže plácat o čem chce donekonečna. Volá-li po trestní odpovědnosti, měl by si uvědomit, že ji nese rovněž on sám. I když… V posledních hodinách se skoro hodí si položit otázku, zda je pořád ještě svéprávný a příčetný.

„Pojďme prosadit trestní odpovědnost politiků za to, že nám zdražují život. Za nedostatek bytů, za drahé energie, za předražené účty za mobilní internet a telefon, za to, že stát vyplácí miliardy solárním baronům nebo oligarchům za věci, které by měl dělat sám. Za to všechno mohou vždy konkrétní lidé a politici. V tomto neexistuje žádné „oni“. Pojďme tyto lidi, již se pakují na náš účet, postavit před soud. Stejně jako ty, kteří tento hyenismus umožňují,“ cituje Soukupova slova z „Mých zpráv“ rovněž jeho zpravodajský web Týden.cz.

Jak je u pana generálního ředitele běžné, míchá jablka s hruškami, to však teď nechme být. Podstatné je, že trestní odpovědnost politiků za „zdražování“ našeho života, alespoň v těch rozměrech a souvislostech, které Soukup naznačuje, dávno existuje.

Soukup porážel i Bohdalku, na politiku to ale stačit nemusí. Komentář Vratislava Dostála

sinfin.digital