Hamáček nominoval Haška do Legislativní rady vlády

ČTK

lup

Ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček nominoval do Legislativní rady vlády bývalého jihomoravského hejtmana a někdejšího poslance Michala Haška, informoval server Deník N. Vládě návrh předložil ministr spravedlnosti Jan Kněžínek (za ANO). Proti je předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek, který v otevřeném dopise požádal premiéra Andreje Babiše (ANO), aby kvůli kontroverzní minulosti a nedostatečné odbornosti nebyl jmenován.

Hamáček Deníku N nominaci odůvodnil tím, že Hašek je předsedou legislativní rady ministerstva zemědělství a má zkušenosti z regionální samosprávy. Na spolupráci s ministrem Miroslavem Tomanem (za ČSSD) se domluvil v létě. Podobně se vyjádřil Kněžínek, podle kterého má Hašek pro výkon funkce také dostatečné vzdělání.

Michálek připomněl, že Hašek získal titul doktor práv na "pochybné vysoké škole v městečku Sládkovičovo na Slovensku, kterou v té době vedl slovenský sociálnědemokratický poslanec, který byl také konzultantem jeho práce". Hašek poté na základě veřejného zájmu slíbil, že zveřejní jak svoji rigorózní práci, tak i její oponentské posudky, ale nikdy tak skutečně neučinil. Práce se později na veřejnost dostala a podle pirátského poslance byly vzneseny pochybnosti o její kvalitě.

Dusno ve sněmovně: Volný z SPD neuhlídal testosteron. Vinu za důchodce-teroristu svedl na „vítače“

sinfin.digital