Pelikán v advokacii rychle povýšil. Wolf Theiss, v níž působí, chystá raketový růst

Jan Januš

Dřívější výrazný ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) se loni po prázdninách vrátil do advokacie. Nastoupil do původem rakouské advokátní kanceláře Wolf Theiss. Nyní firma oznámila, že jej povýšila do pozice partnera. Od pátku bude mít na starosti tým řešení sporů a soutěžního práva. Pelikán ve firmě dosud působil jako counsel. Zároveň zůstává členem mezinárodního týmu korporátního šetření. Wolf Theiss plánuje dál výrazně růst a této její ambici nasvědčují rovněž další personálie, které nyní prezentovala. Zároveň z ní ale několik lidí, včetně partnera Jana Kotouse, v poslední době odešlo.

„Robert Pelikán je bez pochyby jedním z nejlepších českých odborníků na civilní právo, má výbornou pověst coby expert v oboru litigací a soutěžního práva. Je přirozeně člověkem, který zajišťuje vysokou úroveň našich služeb v obou oblastech,“ uvedla řídící partnerka české pobočky kanceláře Jitka Logesová.

I ona přitom do firmy, která nabírá nový dech a postupně personálně posiluje, přišla loni na podzim, a to po krátkém intermezzu na Nejvyšším státním zastupitelství. Předtím ale dlouhodobě působila jako partnerka v kanceláři Kinstellar.

První poministerský rozhovor Roberta Pelikána: Je to geniální systém, ve kterém zcela zmizela moc

sinfin.digital