Januš: Právní esa přetahují menší a dravé firmy. Porazí tak zavedené advokátní kanceláře?

Jan Januš

TÝDEN V PRÁVU JANA JANUŠE | Na advokátním trhu můžeme v poslední době sledovat další zřejmý trend. Menší, či dosud ne tolik výrazné advokátní kanceláře získávají ta největší právní esa, která jsou právě volná. Nejčerstvěji se to projevuje na angažmá Bořivoje Líbala, jenž přešel z PwC Legal do Noerru, či Jana Kotouse, který se přesunul z Wolf Theiss do Deloitte Legal. Naopak ti z tradičního pohledu nejvýznamnější hráči, až na několik výjimek, vyklízejí marketingové a komunikační pole, na což mohou z dlouhodobého hlediska doplatit.

Tento týden vyšly najevo hned dvě klíčové personálie. Bořivoj Líbal a někteří jeho lidé přešli z PwC Legal do Noerru. A Jan Kotous, rovněž s několika svými lidmi, nastoupil do Deloitte Legal. Tato informace se přitom objevila na veřejnosti jen krátce poté, co jejich původní kancelář, Wolf Theiss, uvedla, že ji začala řídit Jitka Logesová a taktéž oznámila nové příchody a povýšení. Zejména jmenovala bývalého ministra spravedlnosti Roberta Pelikána partnerem.

Vzhledem k tomu, že do Deloitte Legal přechází příští týden podle informací INFO.CZ další člověk, není tato firma, oproti dosavadním dostupným informacím, personálně v úplně jednoduché situaci.

Víme, která advokátní kancelář získala bývalého šéfa PwC Legal Bořivoje Líbala a jeho tým

sinfin.digital