Kovářová: Zarputilé matky, které od sebe odhánějí muže i děti, versus advokátka

Daniela Kovářová

KOMENTÁŘ DANIELY KOVÁŘOVÉ |Advokát ve své praxi potkává celou řadu obtížně komunikujících jedinců. Do této skupiny zcela jistě patří zarputilé matky. Zarputilá matka se vyznačuje pevně semknutými rty, zanícením pro věc a neschopností akceptovat jiný názor.

Zarputilá matka je přesvědčena, že její pohled na výchovu dětí je jediný a správný a nehodlá o něm s nikým diskutovat. Kamarádí se výlučně s jinými podobně postiženými matkami, které se ve své bublině vzájemně utvrzují v oprávněnosti svého pohledu na věc. Zarputilost se léty nezmenšuje, ale naopak koncentruje, proto muži zarputilé matky opouštějí, čímž se rodinný problém přesouvá do advokátních kanceláří a před opatrovnický soud.

A v tu chvíli teprve nastává ten správný mazec. Matka zarputilka je totiž přesvědčena, že jejím životním posláním je eliminovat negativní otcův vliv, proto zuřivě odmítá střídavou péči či návrhy na styk jen trochu větší než jen minimální. Jakmile se dítě vrátí od otce, je třeba zahájit intenzivní převýchovu, protože nic na světě není horší než otcovo nicnedělání, hranolky k obědu, televize, počítačové hry, volnost, svoboda, sport nebo chvíle bez programu.

Jak se mají chovat muži k ženám a ženy k mužům? Pro lidská práva nemusíme zapomínat na slušnost

sinfin.digital