Víme, co po odchodu z KŠD plánuje známý advokát Trojan a jeho nová kancelář

Jan Januš

Známý advokát a člen prezidia Unie obhájců Lukáš Trojan odešel před pár týdny se zhruba 20 právníky z firmy KŠD legal. Založili vlastní kancelář Trojan, Doleček a partneři, která ale vystupuje především pod značkou tdpA. Lukáš Trojan popisuje v rozhovoru pro INFO.CZ své další plány. „Vážně zvažujeme i další možnosti expanze na trhu právních služeb. Jednání, která aktuálně vedeme jsou prozatím v úplných počátcích,“ říká.

Jak probíhalo vaše odštěpení z KŠD legal? Jak dlouho trvalo?

Celá transakce se uskutečnila v relativně krátkém období řádově tří měsíců. Za sebe si dovolím zhodnotit celý proces odštěpení jako velmi úspěšný. Velký dík určitě patří právníkům z tdpA a KŠD legal, kteří na transakci pracovali, dohodli její podmínky a právně ji realizovali.

Co bylo jeho hlavním důvodem?

Určitě se jednalo o komplex různých motivů na straně všech zúčastněných. Za sebe mohu uvést, že jsem po třinácti letech cítil určitou míru opotřebení a rutiny. Nový start tdpA pro mě představuje moji, možná poslední, výzvu v rámci výkonu advokacie. Za sebe bych rád uvedl, že základem rozvoje tdpA je postupné otevírání partnerské struktury novým schopným advokátkám a advokátům.

VÍME PRVNÍ: Další otřesy na advokátním trhu. Lukáš Trojan a další z KŠD Legal založili vlastní firmu

sinfin.digital