Vznikne v Česku půjčovna právníků? Víme, co plánuje pražská kancelář Eversheds

Jan Januš

Advokátní kancelář Dvořák Hager & Partners se v prosinci spojila s původem britskou firmou Eversheds Sutherland. Od března pak působí pod její značkou. Inspirovat se hodlá například v britských inovativních postupech. „Eversheds nabízí v Londýně pod značkou Agile dočasné umístění právníků, obdobně jako agentura práce. Jde o velmi růstový trh, podobnou službu má i řada dalších kanceláří z první ligy. Klienti ji poptávají a je komplementární k poradenské práci,“ říká řídící partner pražské kanceláře Stanislav Dvořák v rozhovoru pro INFO.CZ s tím, že takovouto službu mohou nyní nabízet rovněž v České republice. Rozhovoru se účastnili také další partneři kanceláře: šéf bratislavské pobočky Bernhard Hager, Veronika Odrobinová a Jan Krampera.

Co je v kanceláři nového?

Dvořák: Už nejsme ani pražská, ani československá firma. Od prosince loňského roku jsme součástí velké mezinárodní rodiny Eversheds Sutherland. Naše další plány jsou spojeny právě s mezinárodní integrací a využíváním souvisejících možností pro klienty. 

Co znamená, že jste součástí? Předpokládám, že Eversheds kancelář Dvořák Hager & Partners nekoupila…

Dvořák: Eversheds nás nekoupili, kancelář jsme nechtěli a nechceme prodávat. Jsme součástí jedné organizace, ať už jde o standardy péče o klienty, sdílení informací či interní vzdělávání a výměnné pobyty.

Chcete inovativní byznys, ale bojíte se pokut? Zkuste se s úřadem dohodnout, navrhuje organizátor Zákona roku

sinfin.digital