Miliardy cpou do videoher už i děti. Často jim je jen kolem dvanácti, upozorňují advokáti z Taylor Wessing

Jan Januš

Poradci si už nevystačí s dokonalou znalostí svého vlastního oboru. Například advokátům již k úspěchu nestačí vládnout zákony a relevantními soudními rozhodnutími, ale rovněž přesnými postupy jednotlivých průmyslových odvětví, pro něž pracují. Právníci se přitom vyznají i v oblastech, v nichž bychom je ani nehledali. Dokazuje to také třetí vydání příručky o videoherním průmyslu, jeho vývoji a souvislostech, které nedávno představila i v České republice působící mezinárodní právní firma Taylor Wessing. Z tohoto průvodce můžeme jednak načerpat zajímavé postřehy o byznysu spojeném právě s hrami, jednak ale tato publikace svědčí i o obecnějším a dlouhodobě platícím trendu typickém pro poradenské prostředí.

Že mají advokáti místo i v herním průmyslu a že je právě ten láká, ale vlastně není nic zase až tak divného. Finančně je totiž dosti zajímavý a hlavně opravdu rychle rostoucí. A tak je jasné, že vzbuzuje i množství otázek a zaměřují se na něj rovněž regulátoři.

Jak velký je herní průmysl?

„Videoherní průmysl jako jeden z nejrychleji rostoucích oborů současnosti stále generuje významné tržby dvojciferným tempem. V současné době aktuální objem příjmů přesahuje 130 miliard dolarů. Je to nejen díky geografické expanzi a dobrému hardwarovému zázemí, ale i rostoucímu počtu příležitostných hráčů. Průmysl tak nadále zůstává globální, ale je zde možné zaznamenat výrazný přesun do Asie, kde je přibližně 25 % příjmů jen z Číny,“ uvádí kancelář.

Januš: Neposílejme lidi do vězení. Nechme je platit, stavět domy a zakažme jim Facebook

sinfin.digital