Servus: Jak předat rodinnou advokátní kancelář? V Česku s tím nemáme moc zkušeností

Stanislav Servus

GLOSA STANISLAVA SERVUSE | Nedávno se mne ptal jeden student v rámci přednášky na téma rozvoje rodinných firem a nástupnictví, zda se otázka nástupnictví týká i advokátních kanceláří, vždyť i to jsou přeci jen samostatné podnikatelské subjekty. Ptal se, jestli jsem už viděl úspěšné předání advokátní praxe na potomky zakládajícího advokáta. A já si uvědomil, že ač vím z doslechu o pár českých advokátních kancelářích, kde se, jak se zdá, celkem úspěšně zapojili potomci, kteří se vydali ve šlépějích rodičů, je toto celkem výjimečné.

Úspěšná advokátní kancelář totiž dle mého názoru vyžaduje, aby ji vedl schopný advokát či advokáti, kteří mají potřebné zkušenosti, jak odborné tak manažerské, a jsou respektování celým týmem. Tito samozřejmě do vlastního chodu a rozvoje mohou v závislosti na velikosti kanceláře zapojit schopné manažery či jiné odborníky.

České advokátní kanceláře tedy podobně jako jiné podnikatelské subjekty čeká proces generační výměny, jehož dobré zvládnutí ukáže, zda má daná kancelář šanci navázat na úspěchy svých zakladatelů.

Ať mě Zeman nepošle na Ústavní soud, modlí se teď i respektovaní. A Gerloch je zpátky mezi „svými“

sinfin.digital