Radek Pokorný přišel o jedno ze svých právních es. Jaroslav Havel naopak posílil o manažera z ČSA

Jan Januš

Advokátní trh se po několika týdnech opět trochu rozhýbal. Velkou personální posilu oznámila zejména dvojka trhu, kancelář White & Case, do níž nastoupil na pozici Local Partner expert na informační a komunikační technologie Tomáš Ščerba. V posledních letech působil v kanceláři Pokorný, Wagner & partneři, za níž stojí vlivný právník a přítel bývalého premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) Radek Pokorný. Výraznou posilu získala rovněž největší kancelář na trhu Havel & Partners, do níž přišel bývalý člen představenstva Českých aerolinií (ČSA) Josef Adam. Další kanceláře pak v posledních dnech povyšovaly, významná personálie se odehrála rovněž mimo advokacii.

Nové partnery mají například v Dentons či v bnt. Významná právní personálie se pak odehrála mimo advokacii a překvapivě nevzbudila ani moc pozornosti. Vedoucí katedry mezinárodní práva pražské právnické fakulty Pavel Šturma se totiž stal novým předsedou Komise OSN pro mezinárodní právo.

V posledních dnech tak advokacie trochu ožila. Alespoň v porovnání s posledními týdny, kdy se toho na advokátním trhu, pokud jde o personálie, nic moc zásadního nedělo. Nejvýznamnější zprávou je každopádně již zmíněný přestup advokáta Tomáše Ščerby z kanceláře Pokorný, Wagner & partneři do mezinárodní kanceláře White & Case.

Januš: Benešová může vyměnit úplně jiné lidi, než se čeká. A z Kněžínka by měl být její poradce

sinfin.digital