O kolik vzrostly mzdy v největší právní firmě? Ta také povyšovala, stejně jako Baker McKenzie a další

Jan Januš

Červenec bývá v advokacii už tradičně ve znamení personálních změn. Konec prvního pololetí a začátek toho druhého totiž vybízí ve své podstatě stále ještě konzervativní firmy k různým hodnocením, a tak i k nabírání nových lidí, přesunům kompetencí a také k povyšování těch nejúspěšnějších kolegů. Letos v létě ale k žádným opravdu velkým nástupům nedochází, zdá se tak, že je personální složení jednotlivých firem na těch nejvyšších úrovních skutečně saturované. Naopak se v posledních týdnech výrazně povyšuje. Kancelář Havel & Partners pak v této souvislosti rovněž oznámila, o kolik u ní za poslední rok vzrostly mzdy.

Už v červnu předznamenalo výše popsanou skutečnost posunutí Tomáše Procházky, dosavadního partnera kanceláře Eversheds Sutherland, nedávno ještě Dvořák Hager & Partners, a experta na pracovní právo, do pozice společníka.

„Tomáš se u nás vypracoval od píky a je pro nás ctí ho přivítat jako nového společníka. Má svůj velký podíl na tom, že kancelář se posunula tam, kde je, a má výbornou reputaci. Nicméně je především jeho zásluhou, že máme vedle jiných kvalitních týmů nejlepší tým v pracovním právu, kde jsme držitelem ocenění Právnická firma roku a kancelář se pravidelně umisťuje nejvýše v mezinárodních žebříčcích,“ uvedl managing partner kanceláře Stanislav Dvořák.

Jak velký trh ovládá největší právní firma a kolik má klientů? Prozradila to s významnou personálií

sinfin.digital