Havel v Plzni, Sedláková v Ostravě. Úspěšní advokáti si zabírají další regiony

Jan Januš

Nejvýznamnější české advokátní kanceláře sídlí zcela bez výjimky v Praze. I druhé největší město Brno je ale pro právníky vítanou destinací, kromě poboček největších firem v něm najdeme také sídla řady středně velkých a opravdu inovativních kanceláří, jako je například netradičně rychle rostoucí Sedláková Legal. V poslední době se právě takovéto firmy vydávají i do dalších českých měst. Vůbec největší česká advokátní kancelář Havel & Partners tak nedávno po Olomouci přidala ke svým adresám rovněž Plzeň, zmíněná Sedláková zase rozvíjí svou novou ostravskou pobočku. Co si právě od dalších českých měst slibují?

Necelý měsíc už funguje plzeňská kancelář Havel & Partners. Logicky využívá relativní blízkosti Německa, má být ale kontaktním místem rovněž pro jižní Čechy. „Jednou z našich strategických priorit je rozvoj služeb orientovaných na významné klienty, kteří jsou obchodně spjati s německy mluvícími zeměmi, zejména s Německem a Rakouskem. Ať už jde o společnosti a privátní investory přímo z těchto zemí, nebo české subjekty, které do těchto zemí exportují či tam investují. Těmto klientům chceme být k dispozici i poblíž jejich působiště,“ říká k tomu řídící partner kanceláře Jaroslav Havel.

Značka Havel & Partners je tak nyní k vidění z firem tohoto typu a velikosti na vůbec nejvíce místech. Vedle obligatorních Prahy a Brna a rovněž Ostravy a Olomouce má Havel & Partners kancelář rovněž na Slovensku, konkrétně v Bratislavě.

Olomouc, město právníkům zaslíbené. Havel & Partners míří na Hanou, kdo je bude následovat?

sinfin.digital