White & Case angažovala významného manažera. Advokacie přitahuje i bankéře a diplomaty

Jan Januš

Dvojka českého advokátního trhu White & Case ohlásila významnou personální posilu z mimoprávní oblasti. Na pozici Head of Operations k ní totiž nastoupil dřívější generální ředitel a předseda představenstva ČSOB Leasing Libor Bosák. Dlouholetý finanční šéf bude působit v týmu byznysové podpory. Nejde přitom o jediného vysokého manažera, který v poslední době nastoupil do advokacie.

Co přesně by měl Bosák ve White & Case dělat? „Jeho hlavní úlohou bude spolupracovat s pražskými partnery na realizaci naší obchodní strategie, řízení pražské kanceláře a zajištění toho, abychom měli nejlepší business support tým na českém právním trhu. Věříme, že perfektně doplní náš úspěšný tým,“ popisuje vedoucí partner kanceláře Petr Pánek.

„Libor Bosák má více než dvacetileté zkušenosti z oblasti řízení firem ve finančním sektoru. Před nástupem do White & Case pracoval jako generální ředitel a předseda představenstva ČSOB Leasing, největší leasingové společnosti v České Republice (2009 – 2018), čímž navázal na působení na stejné pozici v ČSOB Leasing na Slovensku. V letech 2005 – 2007 pracoval jako člen vedení ČSOB banky na Slovensku,“ představuje pak Bosáka kancelář.

Advokáti mění šéfy: Končí dva místopředsedové, do vedení míří Novotná. Velká advokacie posiluje

sinfin.digital