Advokáti rozšiřují služby. Bpv radí s rodinnými problémy, Havel & Partners s daněmi

Jan Januš

Dvě významné advokátní kanceláře oznámily v posledních dnech rozšíření poskytovaných služeb. Havel & Partners se rozsáhleji zaměří na daně, bpv Braun Partners zase na rozvody a rodinné právo. Tyto změny můžeme číst i jako potvrzení trendů a snahy uspokojit poptávku klientů komplexně a v co možná nejširších souvislostech.

Už nějakou dobu se mluví o tom, že budoucnost advokacie je v propojování se s dalšími poradenskými službami. Z logiky věci zejména v oblasti finančního poradenství a daní. Další jasnou věcí je jejich zrychlování a zjednodušování, zejména díky moderním komunikačním nástrojům. Změny oznamované v poslední době na advokátním trhu těmto trendům jasně nasvědčují.

Daně v Havel & Partners

Odpovídají tomu i slova Jaroslava Havla, řídícího partnera jedničky trhu Havel & Partners, která na začátku tohoto měsíce nabrala daňové konzultanty z Tax Advisory Services: „Daňové právo patří k nejrychleji se rozvíjejícím oblastem našich služeb. Prakticky u každé privátní nebo korporátní transakce, investice nebo jakékoliv obchodní činnosti dnes klienti požadují nejenom právní, ale i špičkový daňový servis. Vzrůstající poptávka po těchto službách v rámci jednoho komplexního poradenského balíku nás vedla k postupnému rozšiřování týmu specialistů na daňové právo.“

Advokátní kancelář s tržbami přes 130 milionů mění letos podruhé název. Odcházejí i dva partneři

sinfin.digital