Šéf exekutorů Plášil čelí výzvě k rezignaci. S úhradou nákladů exekuce je ale dlouhodobě problém

Jan Januš

Advokát Petr Němec je pod jménem SemSuchar velmi aktivní na Twitteru, kde vzhledem ke své profesi nezvykle otevřeně komentuje veřejné dění. Jeden z jeho příspěvků, které jsou mnohdy plné ironie, mu už vynesl i kárné řízení u České advokátní komory. Němec, který se prezentuje jako bojovník s protiprávními exekucemi, teď dokonce vyzval právě prostřednictvím sociální sítě k rezignaci prezidenta Exekutorské komory ČR Vladimíra Plášila. Souvislosti případu, kvůli němuž k této přestřelce dochází, jsou ale složitější, než se zatím psalo, a ukazují i systémové problémy v exekucích.

„Prezident exekutorské komory prohrál spor s mou klientkou, když neuspěl s odvoláním. Exekutor si nezákonně ponechal její peníze z protiprávní exekuce. Ostuda pro @exekutori_cr a špatný příklad dalším exekutorům. Bohužel se tak chovají i někteří další exekutoři, ale ne všichni,“ napsal Němec minulý týden na Twitteruv dalším příspěvku šel ještě dál:

„Vyzývám prezidenta Exekutorské komory k rezignaci. Přesně takto nemá vypadat chování exekutora. Prezident EK se postavil na stranu nepoctivců místo toho, aby dal pozitivní příklad. Poctiví exekutoři zjevně nemají oporu ve vedení komory. To se musí změnit!“ 

Januš: Češi jsou jednotnější, než se zdá. A netrpí ani přehnaným soucitem s dlužníky

sinfin.digital