Dožene Deloitte Legal jedničku trhu Havel & Partners? Posilují i další kanceláře

Jan Januš

Několik velkých advokátních kanceláří oznámilo v posledních dnech významné povyšování, které je mnohdy spojeno rovněž se záměrem další expanze. Důležité je v tomto ohledu zejména angažmá vedoucího partnera české Deloitte Legal Jana Spáčila jako nového šéfa regionu střední Evropy. „Jeho cílem je vybudovat nejsilnější středoevropskou advokátní kancelář pokrývající jurisdikce od Pobaltí po Jadran a Černé moře,“ uvedla kancelář. Povyšovalo se třeba také v KPMG Legal či Rowan Legal. Změní to do budoucna poměry na českém advokátním trhu?

„Deloitte Legal disponuje ve střední Evropě týmy čítajícími více než 450 právníků, operuje v 18 zemích a 28 městech. To z nás činí bezkonkurenčně největší právní firmu v regionu z pohledu počtu lidí a pokrytí. Záměrně ale používám množný výraz týmy. Zatím totiž plně nevyužíváme potenciál regionální profilace a spolupráce a fungujeme jako spojení jednotlivých lokálních advokátních kanceláří,“ popisuje současný stav Deloittte Legal Jan Spáčil a nastiňuje některé své plány:

„Především nadnárodní firmy přitom neřeší své potřeby v každém státě individuálně, ale často se dívají na celou střední Evropu jako jeden region a v nás hledají silného a spolehlivého partnera zastřešujícího právní služby pro všechny státy.“

Jedna z největších právních firem se přestěhovala. Jak to v její budově vypadá?

sinfin.digital