KPMG Legal výrazně roste. Víme, na co se chce zaměřit a kolik hodlá nabrat nových lidí

Jan Januš

Šéf advokátní kanceláře KPMG Legal Martin Hrdlík nedávno povýšil na pozici partnera. S kanceláří má velké plány, současný počet 40 právníků chce postupně zvýšit na 60 až 70. Posuny firmy mají být spojeny rovněž s dvouciferným růstem obratu. „Rozhodně to ale není tak, že bychom si teď řekli, že koupíme polovinu nějaké kanceláře a začneme dělat její byznys. Máme vlastní plány,“ říká Hrdlík v rozhovoru pro INFO.CZ

Jak teď vidíte své postavení na trhu?

V roce 2011 jsme věřili, že založení advokátní kanceláře a její přidružení k velké poradenské společnosti má potenciál a naše očekávání se bezezbytku naplnilo. Chtěli jsme vybudovat ekonomicky a také dlouhodobě lidsky fungující kancelář, která bude mít silné vazby s dalšími poradenskými obory KPMG. Tento trend teď následují i klasické advokátní kanceláře. Přijde mi ale, že je daleko jednodušší u poradenského domu vybudovat středně velkou či velkou právní firmu, než kolem standardní kanceláře vytvářet další poradenské specializace. 

Pokud totiž někteří z našich konkurentů teď například přijímají jednotky daňových poradců, my máme v daňovém týmu přes 200 lidí. Právníků je v KPMG Legal 40, celkově máme v České republice víc než tisíc lidí. Poradenský potenciál je nesouměřitelný. Naplno se teď ukazuje také výhoda sektorových specializací.

Získají roboti právo volit? Musíme to řešit, říká právní talent roku Linda Kolaříková

sinfin.digital