Kolik vynášejí největším kancelářím právníci? Milionové částky zná Miroslav Chochola

Jan Januš

V České republice patrně neexistuje nikdo jiný, kdo má tak detailní přehled o advokátním trhu, jako vyhlašovatel žebříčku Právnická firma roku a zakladatel společnosti Epravo.cz Miroslav Chochola. S INFO.CZ se v rozhovoru podělil o řadu zajímavých čísel, které má v současnosti k dispozici. Například jaké kanceláře jsou z hlediska tržeb nyní na vrcholu či kolik činí v některých právních firmách takzvané výnosy na právníka.

Zdá se, že na advokátním trhu je v posledních době poměrně klid. Na významné události byly bohaté zejména závěrečné měsíce roku 2018 a první měsíce roku 2019, kdy z České republiky odcházela značka Weil, Gotshal & Manges, naopak se do ní vracela firma Eversheds Sutherland, skupina PwC přišla o značnou část svého právního týmuz KŠD Legal se oddělil Lukáš Trojan, Martin Doleček a další. Vidíte to stejně?

Naštěstí se letos nic nestalo, vyjmenoval jste všechny zásadní změny, které se na trhu udály. V anketě, kterou jsme připravovali pro letošní Právnickou firmu roku, drtivá většina z dvacítky řídících partnerů největších advokátních kanceláří v České republice řekla, že to byl nejlepší a růstový rok bez jakýchkoliv dramatických otřesů.

Januš: Advokáti inkasují víc než kdy dříve. Taky už ale varují před krizí

sinfin.digital