Dentons má nejvíc právníků na světě a investuje. Změníme status quo i v ČR, říká Hink

Jan Januš

Česká pobočka globální firmy Dentons se v listopadu stala mezinárodní Právnickou firmou roku. Na letošní rok má podle řídícího partnera Michala Hinka velké plány. Navíc je značka byznysově rozkročená, vedle poskytování právních služeb se zaměřuje rovněž na investice do inovací, a to pod názvem Nextlaw. „Nechci prozrazovat detaily, ale můžete se těšit na další překvapení, které bude naplněním naší vize. Chceme měnit status quo advokátních kanceláří,“ říká Michal Hink v rozhovoru pro INFO.CZ.

 

Nedávno jste získali ocenění Právnická firma roku pro mezinárodní kancelář. Jak sami vnímáte své postavení na trhu?

Dlouhodobě jsme byli úspěšní v oblasti nemovitostí, nechceme být ale vnímáni jako butiková firma, která špičkově dělá jen jednu oblast práva. Snažíme se být rozkročeni na několika nohou, profilujeme se v řadě klíčových oblastí, v nichž bychom chtěli být vnímáni jako vedoucí kancelář na českém trhu právních služeb. 

Dlouhodobě jste vnímáni skutečně zejména prostřednictvím nemovitostního práva. Jaké další oblasti jsou a budou pro vás dále klíčové?

Je to určitá cesta. Postupně se stále více profilujeme v bankovnictví a financování, restrukturalizacích a insolvencích. Intenzivně tlačíme pracovní právo. Dále pak korporátní právo, fúze a akvizice a energetiku. A v neposlední řadě je to naše sporová praxe a další obory.

Právníkem roku je i Robert Fremr, možný nový šéf Nejvyššího soudu. Kdo jsou další ocenění?

sinfin.digital