Loni jsme klientům vyhráli přes 16 miliard, hájíme zájmy českého státu, říká Jaromír Císař

Jan Januš

Advokátní kancelář Císař, Češka, Smutný zveřejnila včera jako první právnická firma na trhu Výroční zprávu o výkonu advokacie v roce 2019. Kancelář v ní popsala například oborové složení svých klientů a některé své zajímavé případy spojené třeba s Českými drahami, společností ČEPRO, Dopravním podnikem hl. m. Prahy, stáním podnikem Diamo či Českou spořitelnou nebo Škodou Auto. Svým klientům loni podle zprávy uhájila více než 16 miliard korun. Kancelář, jejíž předběžné loňské výnosy dosáhly 174 milionů korun, se pak hlásí k tomu, že hájí zájmy českého státu. Další souvislosti zveřejněných informací popisuje v rozhovoru pro INFO.CZ společník kanceláře Jaromír Císař.

 

Advokátní kancelář Císař, Češka, Smutný se rozhodla zveřejnit výroční zprávu o výkonu advokacie v loňském roce. Co vás k tomuto, na českém trhu netradičnímu, kroku vedlo?

Patříme ke kancelářím, které mají významné zastoupení klientů z veřejné sféry. Dvě třetiny našich klientů tvoří korporace, mnohé s majetkovou účastí státu či územních samospráv. Vnímáme to tak, že pokud hájíme veřejné prostředky a zájmy, které patří všem, má veřejnost právo více vědět, kdo jsme a s jakými výsledky tak činíme. Často se také kvůli naší práci přirozeně dostáváme do hledáčku novinářů, o naši činnost se zajímají právě v souvislosti s kauzami, kde hájíme veřejný zájem.

Od Benešové nemáme ani korunu. Císař, Češka, Smutný zveřejní jedinečnou výroční zprávu

sinfin.digital