Matzner: Kontroluje vás zaměstnavatel kamerami a čte vaše e-maily? Může tím porušovat zákon

Jiří Matzner

ANALÝZA JIŘÍHO MATZNERA | Odpověď na otázku, zda zaměstnavatel může na pracovišti uplatňovat všemožné sledovací techniky, není vůbec jednoduchá. Spíše nikoliv, pokud mu to vysloveně neumožňuje tzv. zvláštní povaha jeho činnosti nebo jiné okolnosti. Problematiku monitoringu zaměstnanců na pracovišti řeší uceleně zákoník práce, který nastavuje těmto činnostem určitá pravidla.

Podle současného znění zákoníku práce zaměstnanci nesmějí bez souhlasu zaměstnavatele užívat pro svou osobní potřebu výrobní a pracovní prostředky zaměstnavatele, a to včetně výpočetní techniky či telekomunikačních zařízení (tj. zejména mobilní telefony, PC, laptopy, tablety apod.).

Dodržování zákazu podle předchozí věty je zaměstnavatel oprávněn přiměřeným způsobem kontrolovat, což by navozovalo dojem, že zaměstnavatel v zásadě může sledovat, jak zaměstnanci své pracovní pomůcky používají a zda neporušují předmětné zákazy, které jim plynou ze zákoníku práce. Je třeba říci, že v obecné rovině tomu tak je, pokud však půjdeme do většího detailu, situace už není tak jednoznačná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Zejména pak s ohledem na případnou kontrolu emailů zaměstnanců, kontrolu jejich internetové aktivity nebo sledování prostřednictvím kamerových systémů umístěných na pracovišti, kdy už se v podstatě jedná o zásah do soukromí zaměstnanců.

Nejvyšší soud teď řídí Roman Fiala. Stane se po Šámalově odchodu i jeho novým předsedou?

sinfin.digital