Kinstellar chce otevřít nové kanceláře. Uvažujeme o Balkánu, střední Asii a Blízkém východě, říká Blažek

Jan Januš

Advokátní kancelář Kinstellar, která má jen v České republice kolem 40 právníků a obratově překračuje 200 milionů korun, se rozhlíží po dalších zemích, v nichž by mohla působit. „Dlouhodobě se díváme, a nyní více intenzivně, na řadu jiných jurisdikcí. Ať již jde o další státy na Balkáně, ve střední Asii a na Blízkém východě,“ říká v rozhovoru pro INFO.CZ partner kanceláře Kamil Blažek.

Jaký byl pro Kinstellar loňský rok?

Určitě velmi dobrý. Což je klišé, ale zároveň i pravda. Advokacie je stabilní a solidní profese, skok z roku na rok třeba o 30 procent nahoru či dolů vybočuje z normálu. Vloni jsme pracovali na mnoha zajímavých projektech a dosáhli jsme více než solidních finančních výsledků.

Můžete v tom být konkrétnější?

Dlouhodobě pracujeme například na soutěžních aspektech pro E.ON v rámci jejich celoevropského převzetí části společnosti Innogy od RWE. To je projekt v hodnotě miliard euro. Řadu zajímavých projektů jsme měli například v oblasti nemovitostí a zdravotnictví – intenzivně jsme se podíleli na prodeji Walmarku nebo logistického areálu Amazonu u Prahy. Také jsme pomohli klientovi získat část bývalé Škodovky, závody Pilsen Steel, z insolvence.

Od Baltu k Jadranu budeme jedna velká kancelář, plánuje středoevropský šéf Deloitte Legal

sinfin.digital