Zaorálek zvedl rukavici. Těsně před volbami půjde do duelu s Babišem na Nově, debata ČT se rozpadá

lup

Vysněné televizní sólo Andreje Babiše vzalo za své. Volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek na svém twitteru potvrdil, že se hodlá zúčastnit předvolebního duelu na Nově. K němu ho před časem vyzval Andrej Babiš, který oznámil, že se nezúčastní tradiční Superdebaty České televize a dá přednost právě komerční stanici. Teoreticky hrozilo, že by Babiš v lukrativním čase těsně před volbami dostal sólový prostor bez konfrontačních otázek. Zaorálek se chce s favoritem sněmovních voleb střetnout v tématu mezd a levné práce.

Horký politický podzim bude v tuzemských televizních stanicích vrcholit 19. října. Jak jako první informoval server HlídacíPes a následně doplnil web Mediaguru, Nova se odhodlala k radikálnímu kroku a svoji finální debatu – ještě v době, kdy se jí hodlal účastnit jen Babiš – postavila přímo proti Superdebatě České televize. 

Tu bude den před volbami moderovat Václav Moravec. Poběží na ČT24 a ČT1 od 20:00 do 22:00 za účasti publika a v přímém přenosu z Kongresového centra v Praze.

Moravcovi nicméně budou chybět dva favorité a dva politici, kteří ve volbách svedou hlavní souboj. „To nasazení programů proti sobě mi připadá nestandardní, říkám si teď, že není čas na pocity,“ uvedl k tomu Zaorálek a dodal, že „je připraven“.

Překvapilo mě, jak z rány valilo, myslel jsem na Trockého, vzpomíná Zaorálek. Po nehodě má klidnější režim

sinfin.digital