Žebříčku nejúspěšnějších příspěvků na Twitteru za rok 2017 vévodí kuřecí nugetky. A Obama převálcoval Trumpa

ekb

Sociální síť twitter je pro amerického prezidenta Donalda Trumpa nejoblíbenější prostředek pro komunikaci s veřejností. K občanům Spojených států i celému světu zde promlouvá takřka každý den, bez okolků zde sdílí své názory a neváhá se zde obouvat i do politických protivníků. Přestože jeho twitterový účet sleduje přes 44 milionů lidí, zase tak úspěšný Trump na oblíbené sociální síti není. Ani v letošním roce se jeho příspěvky nedostaly do TOP desítky těch nejlajkovanějších a nejretweetovanějších. Úspěch naopak slaví jeho předchůdce Barack Obama, jehož tři tweety jsou mezi nejsdílenějšími příspěvky roku 2017.

Blíží se konec roku, což pro mnohé znamená bilancování uplynulých 12 měsíců – twitteru nevyjímaje. Známá sociální síť vytvořila žebříček deseti tweetů, které se lidem v roce 2017 nejvíc líbily nebo je nejčastěji retweetli na vlastní zeď.

Na vrchol pomyslného žebříčku se dostal 17letý Američan Carter Wilkerson, který se skrze svůj twitterový účet zeptal oblíbeného řetězce rychlého občerstvení Wendy’s, kolik retweetů musí mít jeho příspěvek, aby získal kuřecí nugetky na rok zdarma. Na to mu firma odpověděla, že 18 milionů. Carter proto požádal uživatele twitteru o pomoc – zatím jeho příspěvek sdílelo 3,6 milionu lidí, což má k 18 milionů ještě daleko. Může ho ale hřát, že jeho příspěvek stal tím nejretweetovanějším v roce 2017.

Kdo si ale výsledek bilancování za rámeček určitě nedá, je velký milovník twitteru Donald Trump. Jeho tweety se mezi deset nejoblíbenějších ani nejsdílenějších vůbec nedostaly. Cenou útěchy pro něj však může být alespoň to, že je světovým lídrem, o kterém uživatelé v uplynulém roce nejčastěji tweetovali.

sinfin.digital