Zeman půjde do debaty s Drahošem, ale kam? Nejspíš na Novu a Primu, získá tam nejvíc

of

Miloš Zeman před prvním kolem prezidentské volby podle vlastních slov nevedl žádnou kampaň a vyhýbal se přímému střetnutí se svými vyzyvateli. Před druhým kolem naopak přislíbil účast v televizní debatě s Jiřím Drahošem. Není ale jasné, které stanice pravděpodobnou dvojici debat budou hostit. Volební logika nahrává soukromým stanicím, konkrétně Nově a Primě. Barrandov je podle informací INFO.CZ ze hry.

Jiří Drahoš, který bude v druhém kole prezidentské volby soupeřem současné hlavy státu Miloše Zemana, během vyhlašování volebních výsledků vyzval, aby Zeman “slezl z Hradu.” O pár minut později Miloš Zeman během své tiskové konference na přímou otázku odpověděl, že přijde do jedné nebo dvou debat. Hned na místě přitom naznačil, že nestojí o Českou televizi, naopak naznačil, že by přišel do televize Prima.

Otázkou zůstává, která televize se ujme uspořádání druhé z předpokládaných debat. Česká televize je prakticky vzato ze hry. Prezident Zeman k ní má dlouhodobě kritický vztah. Logika říká, že Zemanovi účast v debatě ve veřejnoprávní televizi skutečně nic nepřinese. Setkal by se zde s moderátorem, který by mu bezpochyby nevycházel vstříc. Navíc cílová skupina veřejnoprávní televize inklinuje k podpoře protizemanovského kandidáta. V České televizi Zeman nemá mnoho co získat, naopak může hodně ztratit.

Na pořad TV Barrandov s Ovčáčkem a Drahošem se kupí stížnosti. „Je propagandistický,“ zaznívá

sinfin.digital