O Ledeckou se dle expertů firmy poperou. Má zájem i Andrej Babiš?

Aneta Černá

Vybavení, závody, trenéři. Snaha dostat se v nějakém sportu na vrchol něco stojí a nejde jen o cenu nadměrného úsilí. Některé sporty přitahují sponzory samy od sebe, u jiných se naopak těžko shání každá koruna. Způsobem, jak k sobě přitáhnout pozornost nejen obyvatel, ale i sponzorů, bývá publicita a dobré umístění v závodech. To vše má nyní k dispozici Ester Ledecká. A nabídky se podle jejího manažera už hrnou. Zájem by měl možná dokonce i Andrej Babiš.

„Ester Ledecká se stala celosvětovou sportovní celebritou, s kýmkoliv sebeslavnějším z okruhu českého showbyznysu se nedá srovnat. Ze sportovců možná se jmény Petra Čecha či Jaromíra Jágra, kteří jsou také známí v zahraničí,“ vysvětluje pro INFO.CZ Group Managing Director agentury Ogilvy Ondřej Obluk.

Kromě současné publicity má ale Ester ještě něco navíc – silný příběh. Dcera slavného otce, zpěváka Janka Ledeckého, je první ženou, která na zimní olympiádě získala zlatou medaili ze dvou různých sportů. Nejdříve na lyžích opanovala super-G, o týden později si vyjela zlato v paralelním obřím slalomu na snowboardu. Ester je dvaadvacet let a kromě sportovních ocenění získala i Cenu Mattea Baumgartena pro sportovce, který dokáže úspěšně skloubit sport a studium. Tomu se věnuje na Vysoké škole finanční a správní, kde studuje marketingovou komunikaci.

Můžete na Facebooku používat slovo olympiáda? Zeptali jsme se expertů

sinfin.digital