Skandál neskandál. Facebook zvýšil zisk o 63 procent, má 2,2 miliardy uživatelů

ČTK, raz

Americká společnost Facebook, která provozuje stejnojmennou sociální síť, hospodařila v prvním čtvrtletí s čistým ziskem 4,99 miliardy dolarů (104,3 miliardy Kč). To je meziroční nárůst o 63 procent. Tržby vzrostly o 49 procent na 11,97 miliardy USD (250,3 miliardy Kč). V obou případech je to vysoko nad odhady analytiků. Firma dnes uvedla, že za zlepšením je z valné části větší zájem o reklamu na mobilních zařízeních.

Facebook měl na konci prvního čtvrtletí 2,20 miliardy aktivních uživatelů měsíčně. To je meziročně o 13 procent více a v souladu s odhady analytiků. Počet denních aktivních uživatelů se zvýšil rovněž o 13 procent na 1,45 miliardy. Facebook se snaží přilákat na mobilní zařízení více obsahu přes video. Příjmy z tohoto typu reklamy se na celkových příjmech z reklamy ve čtvrtletí podílely z 91 procent.

4926301:article:true:true:true

"Přestože čelíme zásadním výzvám, naše komunita i náš byznys zahájily rok 2018 velmi dobře," uvedl zakladatel a generální ředitel Facebooku Mark Zuckerberg. „My teď komplexněji posuzujeme naši zodpovědnost i naše investice, abychom se ujistili, že jsou naše služby využívány pro dobrou věc. Potřebujeme ale i dál vytvářet nové nástroje, abychom lidi pomáhali spojovat,“ dodal.

sinfin.digital